Candidații Vasluiului. Râsul de pe …urnă

S-au definitivat listele pentru parlamentare și totul pare mult mai complicat decât este, adică tabloul unei adunături de ahtiați după funcții, care se vor bate ca chiorii în timp ce lumea bolnavă moare pe capete.

Ca în mai toată istoria noastră modernă, politica micilor învârteli de grup cu decizii luate în stil interlop, la „un pește”, va trimite în Parlament noi habarniști sau vechi clienți ai restaurantelor de lux bucureștene/șaormerii.

PMP va juca din nou la noroc, președintele Eugen Tomac trimițându-l pe un… Vasile Bodrug să iasă deputat prin redistribuire.

PNL va sta, ca în fiecare campanie electorală, cu frica în sân că nu-i ies deputații și senatorii, deși acum sunt la guvernare.

Pro România Democrat Liberală va umbla năucă până în ziua alegerilor, deoarece nici șefii partidului, nici chiar sociologii lor, nu știu cum vor reacționa românii la noua formulă „liberal-democrată” și „socială”.

Useriștii vor fi „încrezători în șansa lor” până la final, deși lucrurile au început să se strice tare în interiorul partidului, iar bisericuțele apărute și disensiunile dintre membrii importanți de la centru distrug imaginea USR PLUS pe zi ce trece.

La PSD… aici chiar că va fi frumos și trebuie să ne aplecăm un pic mai mult asupra organizației de la Vaslui. Se vede clar că șeful pesedeilor, Dumitru Buzatu, a aplicat tehnici și practici sexuale arhaice cu primarii de comune, jucându-se de-a tata și de-a …tata cu ei. Listele nu au fost făcute de Marcel Ciolacu în tandem cu Buzatu, ci chiar de către șeful de la Vaslui, fiind doar aprobate de Ciolacu. Astfel au ajuns Gabriela Crețu prima la Senat, iar Adrian Solomon și Irinel Stativă după Edi Popică la Camera Deputaților, bașcă, la noroc, pe locul patru, vechiul tehnician utilaj petrolier/prelucrător prin așchiere, Aurel Căciulă, care speră într-o minune. După părerea noastră, minunea va veni destul de șters pentru cei de pe liste, iar votul pentru PSD va fi cu crampe. Deși Buzatu a utilizat vechea metodă comunistă de conducere a organizației, trecând peste toți și toate, la aceste alegeri poate păți o mare nasoleală chiar din partea primarilor săi.

Totul nu mai este ca acum zece, cinsprezece ani, mulți dintre primarii de comune și orașe fiind politicieni cu câteva mandate și, foarte important, au acumulat averi consistente, au căpătat încredere în ei, și-au dezvoltat un sistem de relații bine ancorat în lumea cu bani din județ. Este posibil ca aceștia să-i dea peste nas lui Dumitru Buzatu și să saboteze alegerile, nemobilizând oamenii la vot. În plus, lista aruncată de Buzatu în lupta electorală arată faptul că organizația de la Vaslui – prezența pe liste a lui Eduard Popică este excepția care nu schimbă cu nimic situația –  nu este pregătită pentru reforma trâmbițată și dorită de Marcel Ciolacu, totul aici încă funcționând după vechiul sistem iliescian al relațiilor de slugărnicie. Acest lucru ar trebui să însemne pentru candidații partidelor de dreapta punctul central al criticilor aduse social – democraților în această campanie electorală. Aceștia ar trebui să prezinte situația actuală a județului Vaslui, un veșnic pol al sărăciei, în contrast cu nepăsarea și opulența mai vechilor candidați PSD. Dar, desigur, dreapta nu va face asta, ea va veni cu proiecte, planuri, șosele de centură și alte bazaconii care vor trece neobservate în fața alegătorilor. Deci toată speranța ca partidele de dreapta să scoata cât mai mulți parlamentari la Vaslui, poate sta, culmea, în primarii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.