„Suntem la pământ în toate, iar fotbalul nu poate fi peste!”

Nu putem să ne așteptăm la rezultate spectaculoase. Acesta este mesajul transmis de Adrian Porumboiu, fostul arbitru internațional de la Vaslui, după ce România a ratat calificarea în finala barajului pentru EURO, după ce a fost învinsă de Islanda, cu scorul de 2-1. 

Într-o intervenție în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport” de pe postul de televiziune PRO X, Porumboiu a explicat că „acesta este nivelul echipei naționale” argumentând că nivelul fotbalului dintr-o țară este direct proporțional cu nivelul său economic. „Trebuie să realizăm că acesta este nivelul și să nu avem așteptări extraordinare”, a spus fostul proprietar al echipei locale a Vasluiului. „Sunt legate toate, economia, nivelul de trai, și toate sunt la pământ la noi. Nu poate fi fotbalul peste acestea”, a mai spus Porumboiu.

El a acuzat politicienii că sunt responsabili pentru întreaga situație, iar, în particular, în privința fotbalului și a sportului „nu au avut nicio preocupare”. „Ar trebuie să joace ei, politicienii, și atunci să vedeți…”, a glumit fostul arbitru internațional comentând ratarea calificării.

„Politicienii se amestecă în toate, și în economie, și în fotbal. Dacă ai un business și nu plătești în altă parte, nu poți continua”, a mai spus Porumboiu. „De ce ar fi fotbalul altfel decât este societatea?! Nu se poate!”, a fost sentința dată cu fatalitate de una dintre cele mai respectate personalități ale sportului și mediului de afaceri din țara noastră, care a concluzionat cu amărăciune: „Ca la noi la nimenea!”.

După ce Islanda a învins România, scor 2-1, în semifinalele barajului pentru Euro 2020, joia trecută, tricolorii nu mai au nicio șansă să ajungă la Euro 2020, turneu care va fi găzduit și de București. Patru meciuri programate pentru vara anului viitor vor avea loc pe Arena Națională.

Islanda și Ungaria se vor duela în finala barajului, pe 12 noiembrie, la Budapesta.

Norvegia, adversara României de mâine, a fost și ea eliminată joi de Serbia, acasă, cu scorul de 1-2.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.