Primăria și Consiliul Local Vaslui premiază excelența în educație

Și în acest an, cei mai buni elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Vaslui, cei care au obținut rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare în anul școlar 2022 – 2023, vor fi premiați pentru munca lor, de către Primăria și Consiliul Local Vaslui. Recompensele financiare ce vor fi acordate acestor elevi care au reprezentat cu cinste municipiul Vaslui, atât la învățătură, cât și pe linie sportivă, pe plan național, sunt importante, între 3.000 lei, pentru locul I și 1.000 lei, pentru diplome de excelență sau de onoare obținute la Olimpiadele naționale, respectiv 400 lei, pentru locul și 150 lei, pentru mențiuni ori premii speciale, la concursurile naționale școlare. Îmbucurător este faptul că în anul trecut școlar au fost nu mai puțin de 425 de elevi care au obținut astfel de distincții, mai mult decât se aștepta municipalitatea, care se vede acum obligată să suplimenteze cu 70.000 lei, aproape o treime, suma inițială prevăzută în bugetul pe acest an.

„Pentru creșterea performanțe;pr școlare și profesionale trebuie să investim în oameni. (…) Trebuie să apreciem performanța școlară a acestor elevi deosebiți și trebuie să găsim o modalitate de evaluare a activității școlare a acelora care s-au poziționat într-o elită a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. Acești elevi deosebiți sunt adevărații ambasadori ai municipiului Vaslui, prin rezultatele pe care le-au obținut la Olimpiadele și concursurile Școlare, etapa națională, în anul 2022 – 2023. Aceste rezultate, dacă sunt premiate, constituie o puternică motivație pentru cei în cauză, de a continua în același mod activitatea școlară, iar pentru ceilalți, colegi sau apropiați, constituie exemple stimulative”, a explicat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, propunerea de acordare, și în acest an, de premii, elevilor din unitățile de înnvățământ preuniversitar din municipiul Vaslui, care au obținut rezultate deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare în anul școlar 2022 – 2023, cuantumul și criteriile de acordare a acestora.

Conform propunerii înaintată spre aprobare consilierilor municipali vasluieni, cuantumul premiilor acordate pentru rezultatele deosebite obținute la faza finală a olimpiadelor vor fi de 3.500 lei – locul I, 2.500 lei – locul II, 2.000 lei – locul III, 1.500 lei – mențiune, 1.400 lei – mențiune de aur, 1.300 lei, mențiune de bronz, 1.200 lei – mențiune specială, și câte 1.000 lei elevilor care au obținut premii speciale sau diplome de excelență ori de onoare. În cazul elevilor câștigători de premii la etapele naționale ale concursurilor școlare, municipalitatea îi va premia cu câte 400 lei, pentru locul I, 350 lei – locul II, 250 lei – locul III, 200 lei – mențiune, și câte 150 lei pentru medalii de bronz, mențiuni speciale ori premii speciale.

În plus, elevii care au obținut distincții la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare vor fi împărțiți în câte trei grupe, în funcție de ariile curriculare din care fac parte disciplinele de învățământ la care au luat premii, respectiv Matematică și științe, Om și societate, limbă și comunicare, arte, respectiv Educație fizică și sport, tehnologii, învățământ tehnic, la fiecare dintre aceste grupe urmând a fi acordate premii de excelență.

Conform situației centralizate transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, nu mai puțin de 81 de elevi care învață la școlile și liceele din municipiul Vaslui au obținut premii la olimpiadele naționale, și nu mai puțin 344 de elevi au obținut diverse distincții la concursurile școlare naționale, în anul școlar 2022 – 2023. Nu doar ca număr, dar și ca strălucire a medaliilor câștigate, rezultatele obținute de elevii vasluieni au depășit așteptările municialității, care, la începutul anului, a alocat de la bugetul local, suma de 200.000 lei pentru premierea celor mai buni sau talentați elevi. În consecință, cu acordul consilierilor municipali, respectiva sumă va fi suplimentată cu nu mai puțin de 70.000 lei.

Ca în fiecare an, elevii evidențiați la concursurile școlare naționale vor fi omagiați în cadrul Galei olimpicilor vasluieni, eveniment în organizarea municipalității, ocazie cu care vor fi înmânate și premiile destinate celor mai buni dintr elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.