Transurb Vaslui merge pe plus

În ciuda nenumăratelor și gravelor probleme de management și cu salariații, Transurb Vaslui, operatorul de transport public din municipiul Vaslui, și-a crescut veniturile anul acesta de la 7.034, cât era prevăzut pentru acest an, la 8.472 lei.

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a societății de transport din subordinea Consiliului Local, pe care consilierii locali au luat-o în discuție în ședința de joi 24 noiembrie 2022, a adus un plus consistent la capitolul „venituri”, care ajunge la 8.472 de lei. Față de 7.034 mii lei, cât a avut aprobat societatea pentru acest an.

După nouă luni ale anului, veniturile rectificate pentru anul 2022 au ajuns în valoare totală de 8472 mii lei și se justifică astfel: Venituri proprii – suma de 2057 mii lei; Venituri din difenţe de tarif elevi și pensionari suplimentate cu suma de 462 mii lei devenind 2.226 mii lei; Venituri din diferenţe tarif persoane cu handicap în suma 1.177 mii lei; Venituri din compensaţie în suma de 2.800 mii lei, au fost suplimentate faţă de suma alocată în bugetul iniţial cu suma de 750 mii lei.

De asemenea, alte venituri din exploatare au fost suplimentate cu suma de 50 mii lei, devenind 80 mii le. Astfel, veniturile totale rectificate pentru anul 2022 au ajuns la valoarea totală de 8.472 mii lei.

„Bugetul de venituri si cheltuieli reprezintă un instrument de programare şi analiza a activităţii economico-financiare, urmărind asigurarea echilibrului financiar, asigurarea resurselor financiare necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor,  atât din punct de vedere dimensional cât şi in structură, pe fiecare categorie de venituri si cheltuieli”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Transurb SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.