Deputatul Tudor Polak, președintele PNL Vaslui: „Partidul Național Liberal și-a dorit o creştere cât mai substanțială a punctului de pensie”

„Partidul Național Liberal, condus de Nicolae Ciucă, și-a dorit o creştere cât mai substanțială a punctului de pensie, până la 15%, şi a obținut, în urma negocierilor din coaliție, o soluție de compromis, care să îi avantajeze pe pensionarii români”, spune deputatul Tudor Polak, președintele Filialei Municipale Vaslui a PNL, după ce coaliția de guvernare a decis creșterea tuturor pensiilor cu 12,5% și acordarea de ajutoare pentru pensiile sub 3.000 de lei.

„Cu 12,5% va creşte punctul de pensii de la 1 ianuarie 2023, în urma discuțiilor purtate în coaliția de guvernare. Asta înseamnă o valoare a punctului de pensii de 1.784 de lei pentru toți pensionarii din România”, explică deputatul Tudor Polak, președintele Filialei Municipale Vaslui a PNL, după ce liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au decis creșterea tuturor pensiilor cu 12,5% și acordarea de ajutoare pentru pensionarii cu pensii sub 30 de mii de lei.

„Partidul Național Liberal, condus de Nicolae Ciucă, și-a dorit o creştere cât mai substanțială a punctului de pensie, până la 15%, şi a obținut, în urma negocierilor din coaliție, o soluție de compromis, care să îi avantajeze pe pensionarii români”, spune parlamentarul vasluian care explică că cei cu venituri sub 3.000 de lei, vor beneficia, în anul care urmează, de o serie de măsuri de sprijin:

– 1.000 lei pentru cei cu venituri mai mici de 1.500 lei;

– 800 lei pentru cei cu venituri între 1.501 lei și 2.000 lei;

– 600 lei pentru cei cu venituri între 2.001 lei și 3.000 lei;

Pesionarii cu venituri lunare care nu depăşesc 1.700 lei vor primi voucherele sociale pentru alimente, în valoare de 250 lei, distribuite o dată la 2 luni.

„De asemenea, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi venit sub 2000 de lei, se va distribui, în 2 tranşe, suma de 1.400 de lei, pentru a suplimenta costurile facturilor la energie”, a mai arătat Polak.

În același timp, explică deputatul liberal, alocaţiile pentru copii vor fi actualizate cu rata inflației, în timp ce persoanele cu handicap vor primi o a 13-a indemnizație. Indemnizațiile pentru veteranii şi văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, pornind de la anul 2018, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30 de procente.

„Sunt măsuri utile, care vin în ajutorul pensionarilor, o promisiune asumată şi dusă la îndeplinire de liberali”, a mai spus Tudor Polak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.