Testarea rapidă pentru hepatite, accesibilă în județul Vaslui

Asociația Română Anti-SIDA invită medicii de familie din județ să se afilieze în cadrul unui proiect cu finanțare europeană pe care îl derulează în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași prin care se face testarea gratuită cu teste rapide și cu rezultate imediate.

În cadrul proiectului LIVE(RO) 2 – EST testarea pentru hepatite poate fi efectuată gratuit, prin teste rapide care oferă posibilitatea obținerii rezultatelor imediat și în apropierea locuinței, în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

În cele 8 județe din estul României în care proiectul s-a desfășurat deja, au fost testate peste 100.000 de persoane, iar majoritatea celor care au primit rezultate pozitive fiind acompaniate către servicii medicale de specialitate pentru stabilirea stadiului afecțiunii și inițierea tratamentelor. 

Asociația Română Anti-SIDA anunță că activitățile de testare demarează acum și în județele Neamț, Vaslui, Vrancea și Brăila, fiind deschisă procedura de afiliere în cadrul proiectului pentru cabinetele medicilor de familie care deservesc pacienți din aceste județe. 

Cei din asociație spun că implicarea în cât mai mare măsura a medicilor de familie va face testarea accesibilă pentru minimum 30.000 de pacienți din județele Neamț, Vaslui, Vrancea și Brăila, inclusiv persoane din mediul rural și persoane aflate în situații de vulnerabilitate. 

„Medicii de familie constituie baza proiectului LIVE(RO)-2 EST de aceea îi rugăm să vină alături de noi în acest demers prin care ne propunem să aducem serviciile de testare mai aproape de pacienți. Procedura de afiliere în proiect a cabinetelor de medicină de familie este deschisă de acum până pe 8 decembrie și este disponibilă pe site-urile https://arasnet.ro/anunturi-de-afiliere/ și www.umfiasi.ro, serviciile fiind decontate prin proiect conform tarifelor de consultații medicale stabilite de CNAS”, declară Liana Velica, coordonator activități la ARAS – Asociația Română Anti-SIDA. 

Activitatea de testare pentru hepatite se desfășoară în cadrul proiectului „LIVE(RO)2 – EST, program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Spiridon“ din Iași. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.