Număr dublu de burse pentru elevii cu cerințe educaționale speciale: aproape 500

Aproape 500 de elevi vasluieni cu cerințe educaționale speciale vor primi burse în acest semestru. Numărul este dublu față de cel de anul trecut sau în urmă cu doi ani.

În 2021 erau 259 de beneficiari, în 2020 au fost 216 beneficiari. Cele mai multe burse sunt, și anul acesta, de ajutor social – 102 pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui, 134 pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade”, 111 pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negresti și 84 elevi pentru Școala Profesională Specială „Sfânta Ecaterina” din Huși.

Burse de studiu vor primi 40 de elevi de la aceste unități de învățământ, iar burse de merit 14 elevi. În total, 485 elevi vor primi burse de la Consiliul Județean Vaslui în acest semestru.

Cuantumurile burselor sunt la nivelul celor acordate în anul școlar 2021-2022: bursa de merit – 650 lei, bursa de studiu – 550 lei, bursa de ajutor social – 500 lei.

„Acordarea acestor burse reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină. Fondurile necesare pentru acordarea de burse școlare în perioada septembrie – decembrie 2022 se ridică la nivelul sumei de 863.100 lei și sunt prevăzute în bugetul local al județului Vaslui pe anul 2022. Considerăm că introducerea unui concept de performanță atașat procesului educațional al acestor elevi contribuie la progresul acestora spre integrare și normalizare întrucât „succesul trezește interesul”, iar succesele repetate duc la consolidarea încrederii în sine. Dacă acestea sunt continue, se menține un nivel de motivare astfel încât acești elevi să recupereze decalajele și să compenseze deficiențele pe care le au. Acordarea acestor burse reprezintă o formă de sprijin, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor înscriși în învățământul special, care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină”, explica președintele Consiliului Județean în Referatul de aprobare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.