Minivacanță de cinci zile pentru bugetari: ziua de 2 decembrie va fi zi liberă

Printr-o decizie a Guvernului, cele două cele două sărbători legale, Sfântul Andrei, 30 noiembrie, și Ziua Națională a României, 1 Decembrie, vor fi legate de weekendul 3-4 decembrie, prin aceea că ziua de 2 decembrie va fi liberă, de asemenea, pentru angajații de la stat.

În ce-i privește pe angajații din mediul privat, decizia ca ziua de 2 decembrie să fie zi liberă va fi luată la nivelul fiecărei companii.

„Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an”, se arată în decizia Guvernului.

Pentru următorul an, Ministerul Muncii a mai introdus trei zile libere, pe lângă cele legale: 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august. Voor fi zile libere pentru toți angajații din sectorul bugetar, inclusiv pentru cadrele didactice și personalul din școli.

Astfel, minivacanțele din 2023 vor fi următoarele:

De sâmbătă, 21 ianuarie, până marți, 24 ianuarie 2023

De joi ,1 iunie, până duminică, 4 iunie 2023;

Între 12 și 15 august 2023.

„Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar și pentru a crea personalului instituțiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie declarate zile libere, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”,se arată în aceeași decizie a Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.