Au revenit cozile de altădată la Șomaj

Aceasta este imaginea pe care o oferă zilele acestea Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, care pare să fi revenit la cozile de altădată, când județul era în fruntea clasamentelor ratei șomajului. Și este chiar așa: după ultima statistică Vasluiul ocupă din nou locul întâi, cu 6,53%.

Județul Vaslui ocupă din nou locul întâi la rata șomajului pe țară, și acest lucru a început să se vadă nu numai în statistici, dar și cu ochiul liber, pe stradă, trecând pe lângă sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Zilele acestea instituția oferă această imagine, cu cozi formate de cei care vor să-și „ștampileze” carnetele de șomaj sau doresc să-și depună dosarul, pe măsură ce numărul vasluienilor înregistrați ca aflați în căutarea unui loc din muncă este în creștere.

Cozile aceastea, care în anii 1990 și la începutul anilor 2000 erau obișnuite pentru municipiul reședință de județ au revenit, odată ce, după ultima situație statistică lunară publicată pe siteul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, județul Vaslui ocupă din nou locul întâi la 31 august 2022, cu o rată a șomajului de 6,53%, cu mult peste următorul clasat, Teleorman – 5,84%. Urmează județul Galați, cu 5,78%, Dolj – 5,64%, Mehedinţi – 5,10%, Olt – 4,57%. Judeţele cu cel mai mare număr de şomeri aflați în evidența agenției, la aceeași dată, 31 august 2022, au fost: Dolj (15.072 de şomeri), Bucureşti (13.270 de şomeri), Galaţi (10.872 de şomeri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.