„AUR a votat împotriva închiderii minelor!”

După aprobarea în Camera Deputaților a Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care s-au închis minele de lignit și huilă, deputatul AUR de Vaslui Raisa Enachi a spus: „Asta nu mai este doar politică proastă! Asta este crimă! România trebui să producă în continuare energie pe bază de cărbune”.

Pe când țările puternic industrializate din UE au dat la o parte politica „verde”, pentru a face față crizei energetice, iar Germania, spre exemplu, distruge parcuri eoliene pentru a deschide mine de cărbune, România ține cu dinții de trecerea la energia verde dictată de UE, chiar dacă vine împotriva intereselor țării. Dovadă că, atunci când, în Plenul Camerei Deputaților s-a dezbătut proiectul legislativ de aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.108/2022 care reglementează închiderea și conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit şi huilă, închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă, deputații PSD și PNL au aprobat, fără prea multe discuții, ordonanța guvernamentală.

„Discutate au fost „măsurile de sprijin” pentru închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă, măsurile pentru „atenuarea consecinţelor” sociale ale închiderii și conservării capacităţilor de producere a energiei electrice pe bază de lignit şi huilă şi a carierelor şi minelor aferente, stabilirea surselor de finanţare a măsurilor de ajutor de stat, precum şi a măsurilor pentru coordonarea şi implementarea procesului de decarbonizare”, spune deputatul AUR Raisa Enachi, care arată că „totul s-a făcut la decizia Guvernului României şi la propunerea Ministerului Energiei – Virgil Popescu”.

„Cum va arăta Valea Jiului fără huilă? Asta nu mai este doar politică proastă! Asta este crimă!”, adaugă parlamentarul de Vaslui

„România trebui să producă în continuare energie pe bază de cărbune, PSD & PNL vor săracirea și mai mult a ȚĂRII, USR s-a abținut”, mai spune Raisa Enachi, care arată că AUR susține încălzirea pe bază de cărbune și crearea a noi locuri de muncă pentru români.

„Nu sunt foarte multe lucrurile pe care le poți face ca parlamentar de opoziție, când partidul tău are doar 10% reprezentare în Parlament. Dar să-i ții conectați la realitate pe cei care dețin puterea, să-i confrunți cu propriile minciuni, doar-doar îi prinde rușinea și mai fac câte ceva… asta poți să faci!”, mai scrie parlamentarul vasluian pe pagina sa de socializare, arătându-se convinsă că „Ministrul Virgil POPESCU TREBUIE DEMIS URGENT!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.