„Aș sugera populației județului Vaslui să nu mai aleagă niciodată oameni din exterior”

„Din nefericire, în județul nostru, de multă vreme, pun mâna pe putere oameni care nu au nicio legătură cu județul nostru, oameni care au știut doar să stoarcă din județ mult, mult, mult”, a spus Corneliu Bichineț, vicepreședintele PMP Vaslui, într-o conferință de presă prilejuită de apropierea conferinței județene a PMP Vaslui.

Organizația Județeană a PMP Vaslui se pregătește de alegeri alegeri interne, care vor avea loc pe 12 noiembrie, când, în cadrul Conferinței județene, va fi desemnată conducerea județeană și cele locale. După cum a spus Marcel Gangu, președintele Organizației Județene, evenimentul va avea invitați de marcă din toată zona Moldovei, conducerile organizațiilor județene, dar mai ales de la centru, chiar europarlamentarul Eugen Tomac, președintele partidului, urmând să fie prezent la Vaslui.

Până atunci, dar mai ales după acest moment de organizare, „urmează doi ani de activitate politică intensă” în partid, cum a spus Liviu Matieș, președintele organizației municipale a PMP Vaslui, care a deplâns faptul că proiectele PMP nu au fost luate în considerare la București, dar a apreciat poziția organizației județene care este foarte bine „ancorată” la centru. „Nu multe organizații se pot bucura de faptul că au doi membri în conducerea națională”, a spus Matieș, referindu-se la Marcel Gangu și Corneliu Bichineț, cei doi având funcții importante în conducerea centrală a partidului.

Corneliu Bichineț, vicepreședintele organizației județene, dar și vicepreședinte al PMP, s-a descris ca „un om al acestor meleaguri”, făcând o pledoarie pentru manifestarea patriotismului local al vasluienilor inclusiv în alegeri. „Din nefericire, în județul nostru de multă vreme pun mâna pe putere oameni care nu au nicio legătură cu județul nostru, oameni care au știut doar să stoarcă din județ mult, mult, mult”, a spus Bichineț. „Aș sugera populației județului Vaslui să nu mai aleagă niciodată oameni din exterior”, a continuat vicepreședintele PMP. „În ce mă privește, eu voi fi categoric pentru a-i prezenta electoratului, la momentul potrivit, pe cei care sunt de pe aici”, a punctat el.

„Vreau să intru în noua etapă a activității noastre la modul foarte categoric. Românii sunt scârbiți de tot ceea ce înseamnă politică în România și în județul Vaslui. Zi de zi, la televiziune și la radio, oamenii sunt bombardați cu știri absolut apocaliptice și nu cred că este bine. Politicienii ar trebui să facă cu toții o mică pauză”, a spus Bichineț.  

„Partidul nostru este un partid de drepta. Nimeni nu a reușit să unească vreodată dreapta românească. PNL este de dreapta spre stânga, pentru că el a făcut înțelegerea cu PSN, este într-un al doilea USL. Și, o să vă surpindă ce spun eu, dar cred că era și necesar, pentru că țara, într-un asemenea moment, pentru lume, pentru Europa, trebuia guvernată. Nu se putea face o altă majoritate, decât o asemenea majoritate, care să guverneze, decât în formula aceasta. Și, ce să vezi, cu partenerrul strategic și etern, UDMR, care e și el la conducere, când cu stânga, când cu dreapta, când cu cei de sus, când cu cei de jos. S-au mai înfiripat niște partide în ultimii 10 ani. USR, care pare a fi străin de realitățile românești, și AUR, care vrea să fie un urmaș, dar nelegitim și fără carte, al Partidului România Mare. Lumea, debusolată, și în Europa, ați văzut că merge spre extreme. Ori spre extrema stângă, ori spre extremă drepată”, a fost mica radiografie pe care Corneliu Bichineț a făcut-o vieții politice românești. El a transmis vasluienilor invitația de a se înscrie în PMP, aducând ca argumente programul partidului, doctrina sa națională, „oamenii care conduc partidul la nivel național care, pe lângă patriotism, au și carte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.