Tudor Polak: „Paşi importanți în direcția fluidizării traficului din Vaslui”

Centura de ocolire a municipiului Vaslui, a cărei indicatori tehnico-economici au fost aprobați în ultima ședință de Guvern, va aduce mari avantaje vasluienilor. Tudor Polak, parlamentarul liberal care a făcut demersuri pentru realizarea acestui obiectiv, crede că va decongestiona traficul din oraț și va scurta timpul parcurs de participanții la trafic.

„În şedința de Guvern de ieri s-a adoptat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiţii Centrura de ocolire Vaslui”, a anunțat deputatul Tudor Polal, președintele Organizației Municipale Vaslui a PNL, care aprecizat că a fost stabilită valoarea totală a investiției, realizată prin Programul Operațional Transport 2021-2027, din bugetul de stat. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va finanța proiectul cu un total de 655.602.000 lei, fonduri externe nerambursabile.

Centura de ocolire se va întinde pe o lungime de 18.020 km de drum şi va conține 9 structuri de tipul poduri, pasaje şi structuri casetate, 6 intersecții şi 2 parcări de scurtă durată.

„Este un obiectiv bifat de Guvern care va aduce mari avantaje vasluienilor şi nu numai. Am făcut demersuri pentru realizarea acestui proiect, cunoscând situația traficului din oraş, nevoia unei variante ocolitoare fiind resimțită de toți cei care tranzitează zona. Pe scurt, centura ocolitoare a Vasluiului, cu termenul de realizare în 24 de luni, va ajuta la decongestionarea traficului urban, reducerea accidentelor, scurtarea timpului de parcurs şi dezvoltarea infrastructurii locale, obiective importante pentru modernizare județului Vaslui”, a spus Tudor Polak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.